Aan de optocht met verklede trekkers die op 18 december jongstleden door Weesp trok, kwam zowat geen einde. Ik kon het aantal die zich verzamelde op de parkeerplaats op het blijwaterpad in Weesp bijna niet bijhouden met fotograferen. En wat waren ze weer mooi verkleed en verlicht.

De tocht werd net als vorig jaar georganiseerd door de agrarische jongeren Gooi en Vechtstreek en LTO Nederland. De boeren maken een tour langs verschillende verzorgingstehuizen in Gooise Meren en Wijdemeren. Hierbij bezoeken zij de de plaatsen Weesp, Nederhorst Den Berg, Kortenhoef, Naarden en Muiderberg. Vorig jaar zat Muiden er ook bij, maar daar was de stoet dit jaar niet meer welkom.

Na vertrek vanaf het blijwaterpad in Weesp ben ik snel tussendoor teruggefietst naar de binnenstad waar een menigte de boeren stond op te wachten langs de weg. De tour werd echt door veel mensen in deze tijd gezien als een uitje. Er was veel vrolijkheid op straat en de boeren genoten er zichtbaar van.

Klik hier om alle foto’s van de verlichte tractoren te bekijken.