Aapjes in Dierenpark Amersfoort

Op pad naar Dierenpark Amersfoort. Er was weer enige verlichting in de maatregelen rondom Corona en onze dochter was nog nooit in een dierenpark geweest dus hup op naar Dierenpark Amersfoort. Ze loopt inmiddels kleine stukjes dus met de wagen mee zou het ons vandaag toch goed af moeten gaan.

Eenmaal aangekomen, zo een 30 minuten na opening, werd ons al wel snel duidelijk dat nog niet alle verzorgers en dieren wakker waren. Bij het olifanten verblijf was het erg stil op een paar verzorgers na die nog allerlei zaken aan het voorbereiden waren. Helaas was het binnenverblijf dicht en konden we dus geen olifanten kijken. We lopen door op de aangegeven route en komen gelukkig nog wel dieren tegen. Vooral op het Apen eiland is het lekker druk en zijn de apen actief. We zien enkele apen vechten om wat groen voer en een mama aap met kleintje, waarbij het kleintje probeert op mama te klimmen erg leuk gezicht. We lopen verder het park door komen nog wat giraffen, zebra’s en de neushoorn tegen maar echt onder de indruk waren we helaas niet. Veel hokken leeg of afgesloten, ondanks dat het wel erg druk met bezoekers is overal. Voor ons was het een leuk middagje uit, maar we zijn niet zo heel erg onder de indruk van Dierenpark Amersfoort.

Zie volledige fotoalbum voor alle foto’s.