Het was half februari toen wij, met hulp van onze advocaat, bij de rechtbank Midden-Nederland het verzoekschrift voor de afronding van de adoptie hebben ingediend. Op dat moment begon voor ons wederom een periode van wachten en zenuwen. Per slot van rekening velt de rechter een oordeel en dat oordeel bepaalt de toekomst voor onze kleine meid.

Tegen alle verwachtingen in heeft de rechter 1,5 week gelden al een besluit genomen. In het besluit laat de rechter weten de adoptie te hebben uitgesproken/bekrachtigd.

Wij zijn uiteraard heel erg blij met deze uitspraak van de rechter. Het geeft ons ontzettend veel rust nu we weten dat onze kleine meid een mooie toekomst met ons tegemoet gaat.

Het Nederlands recht kent een beroepstermijn van drie maanden. Deze periode geldt ook in het kader van de adoptie. Zonder tegenbericht wordt de adoptie na deze beroepstermijn verwerkt in de burgerlijke stand.

Zoals jullie inmiddels gewend zijn, noemen wij de naam van onze dochter niet in deze online berichten en/of op social media. We hopen dat jullie dit ten behoeve van onze dochter ook respecteren. Zodra de beroepstermijn voorbij is en de burgerlijke stand is bijgewerkt, stellen we haar graag aan jullie voor.