Update en vervolgstappen

Hoe gaat het?
Het is alweer 3 maanden terug dat jullie iets van ons gehoord hebben. We zijn nog steeds gezond en onze kleine meid doet het heel erg goed!

Consultatiebureau
Afgelopen week mocht ze weer naar het consultatiebureau en met 78cm en 9,95kg zit ze heel goed in de curve. Daarnaast ontwikkelt ze zich heel goed. Zingen, klappen en dansen vindt ze erg leuk en dat merken we de gehele dag door. Lopen is ook ‘booming’, zeker nu ze dat bijna los doet. Op dit moment is 1 vinger nog de zekerheid die ze zoekt. De eerste tandjes komen inmiddels ook door en vooralsnog lijkt ze hier (gelukkig) niet veel last van te hebben.

Adoptieprocedure
We krijgen de laatste tijd wat vaker de vraag hoe het nu zit met de adoptie procedure en of dit al is afgerond. Een hele goede vraag! Het antwoord is “Nee”. Er moeten nog twee belangrijke stappen genomen worden.
1. Overdragen van de voogdij;
2. Het adoptie verzoek.

Het goede nieuws is dat stap 1 inmiddels in gang is gezet. Wij hopen voor eind 2020 het besluit van de rechtbank te mogen ontvangen dat de voogdij naar ons wordt overgedragen. Zodra dit door de rechter is uitgesproken, kunnen we verder met stap 2. Hiervoor moet wij, samen met een advocaat, een aanvraag / verzoekschrift voor de adoptie indienen bij de rechtbank.

Het is op dit moment dus vooral wachten totdat de rechtbank een besluit neemt over het overdragen van de voogdij.