Staan…zitten…staan….

Met nog minder dan een maand te gaan totdat ons lieve dochtertje 1 wordt, maakt ze in onze ogen ineens grote stappen.

Ze zegt al papa en mama, maar vindt het nu vooral leuk om dingen na te zeggen. Het komt er iets anders uit dan je misschien zou denken. Ze praat graag papa, mama of opa en oma’s na. Zo wordt aap “ap” en mies”ieeesss”. De vraag is beelden we onszelf dit in of probeert ze ons echt na te doen. Ach wat maakt het uit ons dametje begint lekker te brabbelen.

Daarnaast heeft ze afgelopen week bedacht dat ze wel kan gaan staan. Zo stond ze ineens al bij opa en oma ineens in de box. Dit zette ze thuis door en zo is in het bedje staan inmiddels een standaard geworden. Waarom in je bedje liggen als je ook kunt staan en dan leuk kunt spelen rond de rand. Daarnaast is het nog leuker om papa en mama af en toe te laten schrikken door te vallen. Soms expres om de aandacht te krijgen, maar soms ook per ongeluk. Per slot van rekening staat ze nog niet geheel stabiel.

Muziek vindt ze ook echt geweldig. Ze hoeft maar iets te horen en gaat al dansen. Of het nu mama is die zingt, een playlist op spotify of opa en oma’s…..onze kleine Shakira danst er op los. En nee…..ze heet geen Shakira 😉 De bewegingen bij het liedje ‘Klap eens in je handjes’ worden al aardig door haar gedaan als ze het hoort.

Al met al gaat onze kleine dame ineens erg hard. We kijken uit naar haar eerste verjaardag en we hopen dat we deze veilig maar gezellig kunnen gaan vieren ondanks alle maatregelen omtrent corona.