7 jaar en 6 maanden….

Vandaag is het 7 jaar geleden dat Juul en ik op Slot Zuylen zijn getrouwd. Als we toen al wisten wat het leven ons allemaal ging brengen, dan had niemand ons geloofd.

Naast dat wij vandaag 7 jaar getrouwd zijn, is het inmiddels al weer 6 maanden geleden dat wij onze lieve dochter voor het eerst hebben ontmoet. We krijgen de laatste tijd veel vragen van mensen die erg nieuwsgierig zijn naar onze dochter, maar ook naar de procedure en wat we wel en niet kunnen en mogen. Hieronder geven we antwoord op een aantal van deze vragen.

Hoe het gaat nu met jullie en met jullie dochter?
Het gaat super goed met onze dochter, die nu ruim 9,5 maand oud is. Ze doet het heel goed, groeit goed, eet lekker, houdt van spelen, muziek en kletst in haar taal soms de oren van je hoofd. Met ons in de (inmiddels niet meer zo nieuwe) rol van ouders gaat het ook prima. We zijn de afgelopen maanden als gezin gegroeid en het lijkt echt alsof het nooit anders is geweest.

Is de adoptieprocedure al volledig afgerond?
Helaas, het antwoord is “nee”. Op de achtergrond loopt de procedure nog en hierin zijn nog twee belangrijke stappen te nemen. We hopen dat deze stappen voor volgend jaar april afgerond zijn.

Mogen jullie dan nu bijvoorbeeld wel met haar op vakantie of zijn er restricties?
We mogen absoluut als gezin op vakantie! Sterker nog, we zijn al lekker met zijn drieën in eigen land op vakantie geweest en dat is erg goed bevallen. Het mooie weer heeft daar ook zeker aan bijgedragen. Wel heeft onze dochter op dit moment nog een voogd vanuit jeugd- en gezinsbescherming. Dit maakt allemaal onderdeel uit van de nu nog lopende procedure.

Kunnen jullie niet een leuke foto van jullie dochter plaatsen?
Dit kunnen we doen, maar we hebben er bewust voor gekozen om dat nu nog niet te doen. Zoals wij in eerdere berichten hebben geschreven, beschermen we momenteel haar privacy. Dit is eveneens de reden dat we haar naam niet in berichten plaatsen. Het heeft daarnaast voor ons ook alles met de procedure te maken die nog loopt. We willen onze dochter hierin zoveel als mogelijk beschermen. Dit alles neemt overigens niet weg dat we op dagbasis foto’s maken en er ook een fotoshoot heeft plaatsgevonden.

Mochten jullie vragen hebben waar jullie antwoord op willen, stel ze aan ons.