Zomer 2019 update

Het is alweer even geleden dat we iets op ons blog hebben geschreven. Dan komt al vrij snel de vraag van diverse mensen, “gebeurt er helemaal niets op dit moment?”. Het antwoord is simpel, er gebeurt een heleboel in de wereld van adoptie, maar voor onze procedure geldt dat wij nu in de wachtrij staan naar de intake toe. In deze stap is het voor ons een kwestie van wachten.

Vakantie Hongarije
We hebben niet stil gezeten hoor! Ondanks dat we op drie wachtlijsten staan, lijkt Hongarije het meest waarschijnlijke. We vonden het daarom een goed idee om het land eens te gaan verkennen afgelopen juni. Met een auto vol spullen zijn we 10 juni vertrokken voor ruim een week Hongarije. Met een tussenstop op de Duits-Oostenrijkse grens kwamen we 11 juni aan op onze eindbestemming “Landal Duna Residence“, te Dunaszentmiklós ongeveer 80km links boven Boedapest.

Het doel van deze vakantie was als toerist het land op verschillende manieren te leren kennen. We hebben daarom diverse uitstapjes gemaakt naar onder andere Boedapest en het Balatonmeer. Daarnaast hebben we een rondrit langs de Donau gemaakt. We hebben ons ontzettend vermaakt, want Hongarije is een prachtig land. Uiteraard zijn we hier en daar ook gestuit op redenen waardoor we ook kunnen begrijpen waarom er regelmatig adoptie kinderen uit Hongarije komen. Je kunt merken dat er een groot verschil tussen arm en rijk is en dat de gezondheidszorg in het land niet zo optimaal is als in het westen van Europa. Wij hebben in ieder geval een goed beeld van dit deel van het land gekregen. We denken er over na om nog een keer te gaan, maar dan meer naar het oosten van het land.


Voor alle foto’s van onze vakantie in juni 2019 klik hier.

Media aandacht voor onze adoptiereis
Soms kunnen dingen heel raar lopen, maar halverwege juli werd Robin benaderd door de redactie van Enter Media of hij mee wilde werken aan een zogeheten “zaterdag portret” in het WeesperNieuws. In een zaterdag portret staan lokale persoonlijkheden met een bijzonder verhaal centraal. In dit geval wilde ze Robin graag interviewen met als hoofdonderwerp onze adoptiereis. Na een heel leuk interview te hebben gegeven zijn er hele leuke professionele foto’s gemaakt door Weesper beroepsfotograaf, Brian Elings.


Het volledige interview is hier te vinden.
Bij toeval werden we via dit blog gelijktijdig door de NPO benaderd. Zij hebben gevraagd of wij een bijdrage konden leveren aan het onderwerp adoptie in hun opinie programma “NieuwLicht”. We hebben uiteindelijk besloten niet mee te willen werken.