Het is al een tijdje stil met berichten, maar er is weer een update!

Op dit moment zijn we nog in afwachting van de definitieve toestemming (beginseltoestemming) voor buitenlandse adoptie. We zijn blij te kunnen melden dat wij inmiddels van de Raad voor de Kinderbescherming (RVDK) toestemming hebben gekregen voor Nederlandse adoptie.

Hiermee staan we nu op de lijst van de Regio Noord-Holland. Concreet betekent dit dat ons rapport in een ‘map’ met potentiële adoptiefouders is opgenomen. Zodra er een Nederlands kindje voor adoptie wordt opgegeven, zoekt de RVDK uit deze ‘map’ drie geschikte gezinnen (of alleenaanvragers) uit. Uiteindelijk wordt het kindje bij 1 gezin (of alleenaanvrager) geplaatst.

Als wij eenmaal de gelukkige in deze mogen zijn kan het ineens heel snel gaan. Binnen enkele dagen (mogelijk weken) moeten er dan veel zaken geregeld worden om het kindje te kunnen verwelkomen. Nederlandse adoptie komt niet vaak voor, maar we hebben zeker hoop!

De procedure voor NL adoptie wijkt af van buitenlandse adoptie. Binnenkort plaatsen we een bericht hierover.