Nadat we op 31 december een telefoongesprek hebben gehad met de raadsonderzoeker, hebben we vorige week een afspraak gemaakt voor vandaag. Het doel van de afspraak: Inzage van het gezinsrapport. Er is bij wet bepaald dat dit rapport ten behoeve van buitenlandse adoptie niet wordt toegestuurd. De inzage vandaag heeft ons de gelegenheid gegeven om te zien of datgeen wat geschreven en beschreven was een goede afspiegeling is van ons verhaal.

Het was bijzonder om te zien en lezen dat onze raadsonderzoeker een mooi verhaal had geschreven op basis van de gesprekken die we hebben gehad. Het was net alsof zij ons al jaren kent. Dit hebben we de raadsonderzoeker ook persoonlijk verteld.

Uiteraard waren wij benieuwd naar de uitkomst van het gezinsonderzoek én het advies naar de minister van Rechtsbescherming. Er wordt positief geadviseerd! Het rapport wordt vandaag of morgen naar het ministerie gestuurd, waarmee het nu wachten is op de officiële beginseltoestemming. 

Na het inzien en bespreken van ons gezinsrapport, hebben we met de raadsonderzoeker ook nog over Nederlandse adoptie gesproken. Dit traject staat los van het traject voor buitenlandse adoptie. Er komt daarom ook een apart rapport. Dit rapport wordt opgesteld aan de hand van het gesprek van vandaag en krijgen we toegestuurd. We kunnen hier eventueel nog aanpassingen in laten doorvoeren. Gezien de ervaringen van het rapport ten behoeve van buitenlandse adoptie, gaan we er niet vanuit dat er geen aanpassingen nodig zijn. 

We kunnen na vandaag de stap ‘Gezinsonderzoek’ groen kleuren. Weer een stapje dichterbij het verwezenlijken van onze droom. De actuele status van onze adoptie en de resterende stappen staan op de voorpagina van ons blog.