5 jaar getrouwd – soms belangrijk voor adoptie

Gefeliciteerd met jullie houten bruiloft! Dit kregen wij afgelopen vrijdag 6 juli van diverse mensen te horen, want toen waren wij inderdaad vijf jaar getrouwd. Zelf wist ik dus niet dat het vijf jarig huwelijk als symbolisch kenmerk hout had, maar wel leuk om dan ook allerlei leuke houten cadeau’s te mogen ontvangen.

Wat vijf jaar huwelijk in adoptie land betekent, is dat je voor sommige landen nu wel aan hun criteria voldoet en wij als aspirant adoptie ouders nu ook voor deze landen zouden kunnen kiezen om vandaan te adopteren. Welke landen zijn dit dan waar men als eis heeft dat je minimaal 5 jaar getrouwd bent?

  • Benin
  • Burkina Faso
  • Congo
  • Haïti
  • Taiwan
  • Turkije

Best een aantal landen dus, waarbij ik wel erbij moet zeggen dat bij 4 van de 6 landen de wachtlijst voor adoptie inmiddels gesloten is. Voor Haïti is de wachtlijst nog wel open en dit is één van de landen welke op dit moment nog op ons lijstje staat, vanuit waar wij graag willen adopteren. De definitieve keuze moeten we overigens nog maken. Hier hebben we nog even de tijd voor, aangezien dit op moment van intake er pas echt toe doet. De Raad voor de Kinderbescherming wil echter ook al wel een aantal voorkeuren weten om hun rapport uiteindelijk op te kunnen baseren.