De vierde bijeenkomst voorbereiden

Deze week staat de vierde bijeenkomst op het programma. Deze bijeenkomst staat in teken van identiteit en loyaliteit.

In tegenstelling tot de eerste drie bijeenkomsten, bestaat de voorbereiding dit keer niet alleen uit het lezen. Naast het lezen over identiteit en loyaliteit is ons ook gevraagd onszelf te testen. Daarnaast moeten we een aantal vragen beantwoorden en aan de hand daarvan wordt uiteindelijk een casus gemaakt waarmee geoefend kan worden voor formele gesprekken die onderdeel uitmaken van het adoptietraject.

De testen die we hebben gemaakt, hebben betrekking op huidskleur en afkomst. Denk jij hier wel eens bewust over na? We nodigen je van harte uit om, net als ons, deze twee testen te maken. Je vindt de testen op onderhuids.nl, waarbij het gaat om het kopje ‘test jezelf’. De test zelf gaat niet zozeer over het bewust nadenken over deze onderwerpen, maar je komt wel te weten wat jouw verborgen voorkeuren zijn.

Naast de testen is ons ook gevraagd na te denken over leeftijd, special needs en land. Dit alles is nog niet definitief, omdat we die keuze pas willen maken na gesprekken met vergunninghouders.

Aan de hand van een beschikbaar gestelde lijst hebben we land voor land doorgenomen en voor onszelf op een rijtje gezet naar welke landen onze interesse uitgaat. Voor de special needs hebben we ook een heel document doorgenomen, waarbij we overwogen hebben wat wij verwachten wel/niet aankunnen. Uiteindelijk is het aan de Raad voor de Kinderbescherming om toestemming te geven voor onze wensen en grenzen.

Naast de bijeenkomt, staat deze week ook een oriënterend gesprek staan met een van de vergunninghouders. We hebben inmiddels al een aantal vragen opgesteld die we daar gaan voorleggen. Naar aanleiding van de wensen en grenzen die we voor onszelf in kaart hebben gebracht, hebben we ook besloten om bij een aantal andere vergunninghouders informatie op te vragen en waar mogelijk ook een oriënterend gesprek aan te gaan.

Jullie zijn, vanuit de afgelopen 3 bijeenkomsten, gewend dat we diezelfde dag een blog publiceren. Aangezien we deze week een bijeenkomst hebben en een oriënterend gesprek, wordt het volgende blog uiterlijk zondag gepubliceerd.

Mochten jullie vragen aan ons hebben, stel ze dan gerust via onze pagina op facebook of via een berichtje hieronder.