Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Toch?!

Humor is belangrijk in het leven. We hebben dit ook gemerkt tijdens het IVF/ICSI-traject. Als je er niet af en toe met wat humor naar kijkt, dan wordt het niet makkelijker. Daarmee zeggen we niet dat humor het makkelijk maakt, maar het houdt het wel luchtig. Tijdens het IVF/ICSI-traject hebben we het boek ‘Izar’ gekocht. Hierin beschrijft de auteur zijn kijk op het IVF/ICSI-traject wat hij met zijn vriendin doorloopt. Geloof me, dit is volledig herkenbaar wanneer je zelf in het traject zit of hebt gezeten. De auteur van dit boek heeft ook gebruik gemaakt van de nodige humor. Humor die je mogelijk enkel begrijpt wanneer je het traject zelf hebt doorlopen en/of van heel dichtbij hebt meegemaakt.

Een boek wat ik nog niet volledig heb gelezen is ‘De hoop voorbij’. Zoals in ‘Izar’ het verhaal volledig herkenbaar is, zijn de losse verhalen in ‘De hoop voorbij’ ook herkenbaar. Misschien zelfs té herkenbaar en de tranen hebben dan ook wel gevloeid bij het lezen. De losse verhalen in dit boek hebben elk hun eigen emotie en grijpen me aan. Of ik het ooit helemaal ga lezen? Die vraag kan ik nu (nog) niet beantwoorden.

In vervolg op de gevolgde (verplichte) bijeenkomsten, hebben we een boek besteld met de titel ‘En toen kwam jij’. Dit boek is geschreven door Tom de Cock, een Belgische radiopresentator. Tom heeft, samen met zijn partner, besloten een kindje te adopteren. In dit boek maakt Tom jou als lezer deelgenoot van iedere stap in het proces en de rollercoaster aan emoties die daarbij komt kijken. Het boek bevat eerlijke bedenkingen, maar bevat ook de nodige humor. Een aanrader dus!

Er zijn nog meer boeken die betrekking hebben op het adoptietraject. Zo hebben we ook het boek ‘wegwijs in adoptie’ aangeschaft. Dit boek gaat uitgebreid in op de verschillende stappen die doorlopen moeten worden wanneer je vanuit Nederland een adoptieprocedure opstart. Het boek zelf is geschreven door de eigenaresse van de Nederlandse Adoptie Stichting.

Wil je deze boeken een keer lenen om ook te lezen? Dan kan dat uiteraard! Kom je een boek, tijdschrift of bijvoorbeeld artikel tegen, welke mogelijk interessant is voor ons? Laat het ons weten!